Besøg os på facebook Besøg os på linked in
Skilsmisse/separation/samlivsophør

Skilsmisse/separation/ samlivsophør

- Få den bedste start på jeres nye liv hver for sig

Skilsmisse og bodeling kan være en uoverskuelig proces i den i forvejen svære situation, når I har besluttet, at jeres liv sammen skal være slut. Der er mange overvejelser både økonomiske og praktiske, og det kan synes svært at få overblik over, hvad der tilhører hver part, og hvilke rettigheder man har. Er der børn involveret, er der særligt mange overvejelser, om, hvad der vil være bedst for børnene, og hvordan det fremtidige samarbejde om børnene skal være. 

Bodeling

Hvis der ikke er oprettet ægtepagt eller lavet særeje bestemt af fx en gaves giver eller en person, du/I har arvet efter, skal hver ægtefælles bodel gøres op. Det vil sige, at I hver især skal registrere, hvad I personligt ejer, og hvad I skylder væk. Når hver jeres overskud/ underskud er gjort op, deles eventuelt overskud mellem jer. Underskud deles ikke.

Hvis I hæfter sammen for gæld, og der er underskud i begge bodele, har man ikke krav på at få delt gælden.

Du har altid lov til at få dine personlige ejendele med, herunder tøj og personlige papirer.

Læs mere: "Bodeling ved skilsmisse - Hvordan deler vi?"

Læs mere: "Bodeling ved samlivsophør - Hvem ejer hvad?"

Børn

Hvis I ikke er enige om, hvor jeres fælles børn skal bo, og hvordan samværet skal være, skal sagen i første omgang behandles af statsforvaltningen.

Læs mere: "Samvær og forældremyndighed - Hvordan deler vi børnene?"

Få styr på alle de svære spørgsmål

Hos Advokathuset Helle Larsen kan vi rådgive og hjælpe gennem alle faser af skilsmissen/samlivsophævelsen, så du kan få en god start på dit nye liv. Vi kan bl.a. rådgive om: 

  • Hvordan deler vi fælles ejendom og finanser - hvad er mine rettigheder?
  • Hvordan finder vi den bedste løsning for deling af vores børn?
  • Hvad gør vi, hvis vi skal sælge vores fælles hus?
  • Hvad gør vi, hvis vi har fælles gæld?

Et rådgivningsmøde med os kan hjælpe dig til at få overblik over din situation og dine muligheder og give dig/jer et godt grundlag for at komme videre. Vi kan efter behov også deltage ved møder i Statsforvaltningen samt ved retssager om forældremyndighed, forældreansvar og bopæl. 

Kontakt os på tlf. 98 57 12 00
- vi står altid klar til at hjælpe dig!

 

 

Se pris og vilkår her

 

 

Vi er din lokale advokat:

Med kontorer i Hadsund og Hobro dækker vi et stort område af Nordjylland og Midtjylland, herunder Aalborg, Randers, Viborg, Mariager, Terndrup, Aars, Støvring, Aalestrup og Rebild.