Dine, mine og vores børn

Hvem arver hvad?

Er du i et ægteskab, hvor I har “dine, mine og vores børn”, kan det være en fordel at oprette testamente, så det på forhånd er afgjort, hvem der arver hvad.

Testamente og arv - Hadsund, Hobro, Randers og Aalborg

Det kan dels forebygge ubehagelige situationer efter dødsfald, og dels sikre en lige fordeling af boet mellem alle børnene, eller særeje i tilfælde, hvor I ønsker at sikre, at jeres fælles børn skal modtage hele arven.

Vær også opmærksom på, at I som ægtefæller, eller hvis I bor og har børn sammen uden at være gift, kan have brug for at sikre hinanden gennem testamente, så den efterladte f.eks. kan blive boende i jeres fælles bolig og fortsat være sikret økonomisk.

Samlevere

Ugifte samlevere arver ikke hinanden, medmindre I opretter et testamente. Har I fælles børn – eller har den ene part børn fra et tidligere ægteskab – er det dem, der arver i tilfælde af, at den ene af jer går bort. Tænk på, hvad det vil betyde, for den efterladte parts mulighed for at blive i jeres fælles bolig.

Single

Vidste du, at dine forældre arver dig, hvis du ikke har børn. Skulle dine forældre være afgået ved døden, arver dine søskende – både dine halvsøskende og dine helsøskende. Hvis du ikke har nære arvinger kan du overveje at kombinere med det gode testamente

Hos Advokathuset Helle Larsen kan vi hjælpe med både rådgivning omkring jeres situation samt med oprettelse af testamente. Vores familietjek kan desuden give jer overblik over jeres situation og indblik i, hvordan I sikrer jer selv og jeres børn bedst muligt.

Kontakt os på tlf.

eller

- vi står altid klar til at hjælpe dig!

Det gode testamente

Advokathuset Helle Larsen er en del af netværket ”det gode testamente”. Det gode testamente består af stort set alle velgørende organisationer og en rækker advokater, herunder Advokathuset Helle Larsen. Samarbejdet forsøger at skabe testamenter, der kan medvirke til at støtte de velgørende organisationer og dine arvinger bedst muligt, måske du skulle overveje løsningen med begunstigelse af en velgørende organisation.
Se informationsvideo
Previous slide
Next slide

Vi er din lokale advokat

Med kontorer i Hadsund og Hobro dækker vi et stort område af Nordjylland og Midtjylland, herunder Aalborg, Randers, Viborg, Mariager, Terndrup, Aars, Støvring, Aalestrup og Rebild.

Kontakt os på
tlf. 98 57 12 00

- vi står altid klar til at hjælpe dig!