Testamente og arv

Hvem arver mig?

Arveloven indeholder reglerne om, hvem der arver dig. Hensigten med arveloven er at forsøge at finde en model for, hvem, der arver hvem, som passer til de fleste menneskers ønsker om, hvem der skal arve.
Testamente og arv - Hadsund, Hobro, Randers og Aalborg

Arveloven giver ikke alle en løsning, som passer til deres behov eller ønsker, f.eks. arver en samlever ikke automatisk. Du kan også have brug for et testamente, hvis du har specifikke ønsker til, hvem der skal arve dig, eller hvordan arven skal fordeles, som ikke svarer arvelovens løsning.

Det kan være, du vil testamentere bestemte ejendele eller dele af din formue til bestemte mennesker eller organisationer, eller måske handler det om at sikre din samlever økonomisk, hvis I har fælles ejendom eller bolig. Det kan også være, hvis du ønsker at begrænse arven til en arving, du ikke har kontakt til, eller som ikke vil kunne få glæde af arven.
Typisk kan du have brug for at overveje et testamente:

Opret testamente og bestem selv, hvem der skal arve

Ønsker du selv at bestemme, hvem der skal arve dig, kan vi hjælpe dig med at oprette testamente, hvor dine ønsker til arvinger og bodeling beskrives.
Har du ingen børn eller ægtefælle, vil arven normalt gå til dine forældre og/eller søskende. Ønsker du, at arven skal gå til andre, fx en nær ven eller en velgørende institution, skal du oprette et testamente.

Uanset hvilke ønsker du har i forhold til, hvem der skal arve dig, kan vi rådgive dig om muligheder
og hjælpe med at udarbejde et testamente, der passer til dine ønsker.

Det gode testamente

Advokathuset Helle Larsen er en del af netværket ”det gode testamente”. Det gode testamente består af stort set alle velgørende organisationer og en rækker advokater, herunder Advokathuset Helle Larsen. Samarbejdet forsøger at skabe testamenter, der kan medvirke til at støtte de velgørende organisationer og dine arvinger bedst muligt, måske du skulle overveje løsningen med begunstigelse af en velgørende organisation.
Se informationsvideo

Kontakt os på tlf.

eller

- vi står altid klar til at hjælpe dig!

Previous slide
Next slide

Vi er din lokale advokat

Med kontorer i Hadsund og Hobro dækker vi et stort område af Nordjylland og Midtjylland, herunder Aalborg, Randers, Viborg, Mariager, Terndrup, Aars, Støvring, Aalestrup og Rebild.

Kontakt os på
tlf. 98 57 12 00

- vi står altid klar til at hjælpe dig!