Samlivsaftale for ugifte par

Få rådgivning og hjælp til oprettelse

Familieret - hjælp til ægteskab, børn, skilsmisse, arv og testamente

Bor I sammen uden at være gift, skal I være opmærksomme på, i hvor høj grad I har fælles økonomi, ejendele og bolig - og hvornår jeres økonomi er så tæt forbundet, at der er behov for at få tingene ned på papir. Det kan eksempelvis have stor betydning, hvem der står på skødet til jeres bolig, hvem der skrev under, da I købte bil - og hvem, der trak kortet igennem, sidst I var ude at handle.

Vidste du fx, at din samlever ikke arver automatisk, og at dette kan have store konsekvenser for hans/hendes muligheder for at blive siddende i jeres fælles bolig? Eller at du ikke får andel i friværdien i boligen, selv om du hver måned indbetaler til jeres budgetkonto, med mindre du sørger for at få andel i ejerskabet til boligen eller en klar skriftlig aftale med din samlever? Har du tænkt over, at det kan være svært at bevise, om et beløb, du har givet til din samlever, er en gave eller et lån, hvis ikke du har fået papir på det?

Samlivsaftale – så er I sikret bedst muligt

Når I flytter sammen, køber hus eller blot begynder at have mange fælles udgifter, er det en fordel at lave en samlivsaftale, så I dels er sikret, hvis en af jer går bort, og dels har rene linier, hvis I en dag beslutter at gå fra hinanden. 

Har I eksempelvis fælles børn – eller har den ene part børn fra et tidligere ægteskab – er det dem, der arver i tilfælde af, at den ene af jer går bort, hvilket bl.a. kan have store konsekvenser for, om den tilbageværende part kan blive siddende i jeres fælles bolig. 

 

Hos Advokathuset Helle Larsen kan vi rådgive jer om de forhold, I bør være opmærksomme på omkring fælles bolig, ejendele og økonomi, og hjælpe med de praktiske opgaver i forhold til at oprette en samlivsaftale, testamente og hvad I ellers har brug for i lige netop jeres situation. 

Kontakt os på tlf.

eller

- vi står altid klar til at hjælpe dig!

Previous slide
Next slide
Kontakt os på
tlf. 98 57 12 00

- vi står altid klar til at hjælpe dig!