Ægtepagt

Få rådgivning og hjælp til oprettelse

Ægtepagt er ikke kun for “alle andre”. I en række situationer er en ægtepagt med angivelse af særeje nødvendig, for at en aftale mellem dig og din ægtefælle er gyldig.
Familieret - hjælp til ægteskab, børn, skilsmisse, arv og testamente

Mange ser en ægtepagt som noget, man opretter for at sikre sin formue, hvis man engang bliver skilt, men der kan være mange andre grunde til at oprette en ægtepagt - for eksempel hvis den ene part driver virksomhed, eller hvis den ene part har en gæld.

Overvej ægtepagt hvis...

En ægtepagt kan også være en del af en samlet løsning for at sikre et generationsskifte eller begrænsning af arven til bestemte arvinger.

Få rådgivning om alle spørgsmål omkring oprettelse af ægtepagt

Der findes flere forskellige former for særeje. Ægtepagter kan vedrøre enkelte dele af formuen – fx pensioner, arv, familiesommerhuset – og kan gælde både ved skilsmisse og død.

Alt dette – og naturligvis også alle de praktiske spørgsmål, der dukker op i forbindelse med overvejelser om ægtepagt og jeres liv sammen – kan vi rådgive jer om, ligesom vi kan hjælpe jer med at oprette en ægtepagt skræddersyet til jeres behov og ønsker.

Kontakt os på tlf.

eller

- vi står altid klar til at hjælpe dig!

Ugifte samlevende sørg for at få papirerne i orden…

Bor I sammen uden at være gift, bør I overveje, hvordan og i hvilket i omfang jeres økonomi er fælles. Køber I alle ting i sameje, har fælles bankkonti eller holder I jeres økonomi fuldstændigt adskilte.

Det har stor betydning, hvem der står på skødet til jeres bolig, hvem der skrev under, da I købte bil – og hvem, der trak kortet igennem, sidst I var ude at handle.

Eller vidste du, at du ikke får andel i friværdien i boligen, selv om du hver måned indbetaler til jeres budgetkonto, medmindre du er medejer af boligen eller en klar skriftlig aftale med din samlever? Har du tænkt over, at det kan være svært at bevise, om et beløb, du har givet til din samlever, er en gave eller et lån, hvis ikke du har fået papir på det?

Dødsbo - opgørelse, bodeling og skifte - Hadsund, Hobro, Aalborg

Hvordan sikrer I hinanden?

Samlivsaftale

Når I flytter sammen, køber hus eller blot begynder at have mange fælles udgifter, er det en fordel at lave en samlivsaftale, så I dels er sikret, hvis en af jer går bort, og dels har rene linjer, hvis I går fra hinanden.

Testamente

Ugifte samlevere arver ikke hinanden, medmindre I opretter et testamente

Hos Advokathuset Helle Larsen kan vi rådgive jer om de forhold, I bør være opmærksomme på omkring fælles bolig, ejendele og økonomi, og hjælpe med de praktiske opgaver i forhold til at oprette en samlivsaftale, testamente og hvad I ellers har brug for i lige netop jeres situation.

Kontakt os på tlf.

eller på

- vi står altid klar til at hjælpe dig!

Advokat Helle Larsen | Advokathuset Helle Larsen - Hadsund & Hobro
Previous slide
Next slide

Vi er din lokale advokat

Med kontorer i Hadsund og Hobro dækker vi et stort område af Nordjylland og Midtjylland, herunder Aalborg, Randers, Viborg, Mariager, Terndrup, Aars, Støvring, Aalestrup og Rebild.

Kontakt os på
tlf. 98 57 12 00

- vi står altid klar til at hjælpe dig!